Pepper Socks - Een huwelijk tussen voorliefde voor design en sokken.

Eén man. Groter is Pepper Socks niet. Wel een gedreven man - mag ik dat zeggen van mezelf?
Met een diploma Grafisch Ontwerp en een jarenlange voorliefde voor design en vooral patronen begon ik in 2009 eerder toevallig met het aanleggen van een collectie sokken. Overal waar ik ga - ja, ook in Disneyland - doe ik mezelf sokken cadeau. In allerlei kleuren en met allerlei designs. Het verzamelen bleef doorgaan en door mijn achtergrond en ervaring in de grafische sector begon ik met het bedenken van eigen designs.

Het kriebelde om een sokkenlijn te starten en in 2016 begon ik met het gieten van een stevige fundering voor Pepper Socks. Een stevige fundering dat is: kwaliteit. We dragen sokken allemaal zo goed als dagelijks en onafgebroken voor een redelijk aantal uren. Kwaliteit is dan van het allergrootste belang, dat hoef ik jou niet te vertellen. Tientallen samples en stalen verder - en heel wat wasbeurten in de wasmachine van de mama, waarvoor dank mama :) - konden we afkloppen op dé kwaliteit. Het fundament voor Pepper Socks was gelegd.

Meer dan 200 designs later kon ik 20 finale designs kiezen voor de eerste productie. Spannend! Hoewel 'spannend' is misschien het woord niet want twijfel was er niet. De productie wordt tot op vandaag verzorgd door een Belgisch bedrijf en dat zorgt voor een zeer vlotte communicatie, een korte afstand en duidelijke afspraken. Ik kan niet zeggen dat ik niet trots ben op een 100% Belgisch product, een beetje chauvenisme mag, toch? Geen Aziatische productie zoals bij de groten, dat stemt me gelukkig en is goed voor onze planeet.

Met de hulp van een designbureau onder de arm startte de eerste productie. Kleinschalig en dat was en is ook nog steeds de bedoeling. Hop, alle spaarcentjes in het project en bidden tot de sokken-god dat het goed moge gaan.

Enkele fotoshoots later werd de website in een finale vorm gegoten en kon ik van start. Nu werd het spannend! De eerste bestellingen, de eerste verpakkingen klaarmaken: een droom die 3 jaar na de start van het project in vervulling ging.

Ben ik vandaag trots op Pepper Socks? Jawel. Omdat de durf er was om de sprong te wagen. En dat springen, dat doen we vanaf nu op de mooiste sokken ter wereld. Welkom bij Pepper Socks.

 

Getekend,

 

Jochen Van Coillie
Een net iets te grote liefhebber van sokken.

 

© 2018 - 2020 Pepper Socks | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel