Schrijfsels uit sokkenland


2 november 2018
Oef, nu al één maand ver

'Oef' niet als in 'eindelijk' maar als in 'hemel'. De verwondering. Want vergis je niet, de eerste maand Pepper Socks is hier voorbij gevlogen. Daarom lijkt het me tijd om even terug te blikken en jou ook even te vertellen hoe dat voelt, een eerste maand in de sokkenbusiness.

Wel, in één woord: goed! Er was best lang gewerkt aan de lancering, zowel aan alle randzaken als aan de lanceringscollectie zelf, en dan ben je - geloof me - behoorlijk tevreden dat het eindelijk allemaal van start kan gaan. En dan wachten en hopen, zou ik zeggen. Het is een vreemd gevoel om je verkoop online te starten. Je moet weten dat ik nogal hou van sociale interactie. Jij komt op bezoek, ik kan vertellen over sokken en passie en dat allemaal in één en dezelfde zin, en hop, we hebben een conversatie. Nu is dat wel even anders, ik kan jou namelijk niet zien en vice versa. Hoe gek het ook mag klinken: online shoppen bleek in de eerste maand makkelijker dan online verkopen. Niet qua resultaat want in alle eerlijkheid de eerste Pepper-maand overtrof mijn verwachtingen en prognoses dus merci ! Wel qua interactie. Een sokkenwinkel moet dus het doel op lange termijn zijn.

Eerste order

De eerste bestelling was speciaal, moet ik toegeven. Je houdt die mailbox stiekem wel een beetje in de mot. Je weet dat je zo goed mogelijk in elkaar gestoken systeem je zal verwittigen als iemand op die 'Bestel' knop heeft geklikt. En dan plots You've got mail. KNAL, eerste bestelling en meteen 4 paar unieke sokjes de deur uit. De glimlach verdween die dag niet meer van mijn gezicht. De uitdaging wordt om nooit te wennen aan dat gevoel. Nooit te wennen aan het feit dat iemand kiest voor jouw product, dat moet een speciaal gevoel blijven geven.

Er zijn ook dingen in maand 1 die ik niet had zien komen. De kleine ontploffing aan bestellingen op één en dezelfde dag, een bewuste dinsdag 30 oktober. Een artikeltje in Het Nieuwsblad  (lees het artikel hier) over niemand minder dan 'de Sokkenman' (en ik was gelukkig juuust naar de kapper geweest, bedankt @Le Carré in Ieper :)). En zelfs een eerste bestelling vanuit Nederland, in onze eerste maand! Dat was even opkijken. NL, stond te blinken op de orderbon. Nog even dubbelchecken: jep, die gemeente ligt in Nederland. De eerlijkheid gebiedt me om toe te geven dat we bestellen vanuit Nederland maar hebben aangemaakt omdat we nu eenmaal dezelfde moedertaal spreken. In de allerminste verwachting van effectieve verkoop kozen we dus maar die optie en zie nu, één Nederlandse jongedame loopt nu op haar Pepper Socks. Of fietst er mee waarschijnlijk, onze Noorderburen kennende. Soit, feit is dat er Pepper Socks actief zijn in Nederland. Ja, daar ben ik trots op. Mag, toch?

Foto door Thijs Pattyn - Het Nieuwsblad

What's next?

Last but not least in maand één: vooruit kijken. Snel is me dat hé, nu al vooruit kijken. Van sommige klanten kregen we al de vraag: 'We worden toch verwittigd hé als er nieuws designs zijn?' Uhm, tuurlijk. Ik had er zelf niet bij stilgestaan maar ja, tuurlijk, waarom niet. Het is echt te gek om te zien hoe hard er meegeleefd wordt. Of hoe we in onze eerste maand niet 1 enkel paar sokken retour kregen. Niet. Eén. Een heuse prestatie en een duidelijk bewijs dat de kwaliteit die ik wil leveren ook geleverd wordt. Dus in dat opzicht misschien toch een beetje: oef.

Op naar het vervolg dus! Met een nieuwe campagne gaan we er weer volop tegenaan en met de jaarwisseling in zicht werken we ook volop aan nieuwe ontwerpjes voor de volgende collectie.

Finaal wil ik op het einde van deze eerste brief uit Sokkenland gewoon nog even alle klanten bedanken die me in de eerste maand het vertrouwen hebben gegeven. Voor een 100% Belgisch product is dat meer waard dan je je kan indenken!

 

Jochen

AKA De Sokkenman


 

© 2018 - 2020 Pepper Socks | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel